Децата от ЧДГ „Дружба“ успешно взеха участие в Световната седмица на детските песнички

ноември 23, 2022

Завърши Световната седмица на детските песнички на английски език за деца под 7-годишна възраст, в която взеха участие и децата от Частна детска градина „Дружба“.

Инициативата се провежда успешно от 2013 година и до момента са се включили повече от 5 милиона деца от над 113 държави.

Малчуганите от ЧДГ „Дружба“ участваха за първи път в международното предизвикателство, като се подготвяха по време на всекидневните си занимания по английски език.  За една седмица (13 – 17 ноември 2022 г.) те разучиха определени песнички: „The Big Ship Sails“ и „1,2,3,4,5“ – за шестгодишните певци; „Five Little Speckled Frogs“ и „Bingo dog“  – за петгодишните деца; „Twinkle, twinkle“ – за четиригодишните изпълнители.

Всички групи участваха в различни дейности през цялата седмица: заучаване на текста, репетиции с музика, създаване на аксесоари и хореография. В петъчния ден – „Денят на римите“, бяха заснети 5 видеоклипа. Особено атрактивни са най-малките – с документираното им любопитство към камерата и непосредствено поведение „между сцените“.

Освен за развитие на езиковите способности, редовното заучаване на кратки стихчета и песни е от огромна важност за развитието на паметта, подпомага емоционалното израстване и социализацията, повлиява положително за изграждането на самочувствие.