Децата от ЧДГ „ДРУЖБА“ взеха участие в Международната седмица на детските песнички и стихчета

ноември 15, 2023

За поредна година нашите малчугани от ЧДГ „ДРУЖБА“ взеха участие в Международната седмица на детските песнички и стихчета (World Nursery Rhyme Week).

Децата репетираха усилено заедно със своите учители в продължение на два месеца, за да демонстрират своите знания по английски език на някои от най-известните международни песни за деца.

Най-малките ни възпитаници се справиха блестящо с изпълнението на песента „“Head, shoulders, knees and toes“, а 5-годишните показаха уменията си с любимите си песни „Row, Row, Row your boat“ и „The Wheels on the bus“.

Децата на 6-годишна възраст изпяха „Hickory Dickory Dock“.

Всички деца получиха Сертификати за участие в международната инициатива, която се провежда в ЧДГ „ДРУЖБА“ за поредна година, като основни организатори са учителите по английски език.

Западният език се изучава в детската градина още от ранна възраст, а в обучението участват преподаватели-носители на езика.

Международната седмица на детските песнички и стихчета се отбелязва в 106 държави от целия свят. Тя цели да покаже позитивното въздействие на детските песни и стихчета за най-малките деца от детските градини и ясли. От началото на инициативата през 2013 година досега са взели участие над 40 милиона деца.