Един ден в ЧДГ „ДРУЖБА“ – урок по „Околен свят“

февруари 13, 2024

Уроците в детската ни градина с г-жа Ралица Райчева преминават в съчетаване на нови знания с много веселие и положителни емоции!

Нашият прекрасен учител проведе един чудесен урок по „Околен свят“ с нашите малчугани от детската ни градина.

Темата на урока беше „Цвете в саксия“ – уточняване на представите за условията за развитие на растенията, като основната цел е стимулиране на грижовно и отговорно отношение към растенията, както и формиране на познавателен интерес и любопитство.

Заниманието започна с урок по дъската от какво има нужда цветето в саксия, за да поникне, а целта е да се изградят интегративни връзки с математика и изобразително изкуство, като децата проследиха и отбелязаха етапите при развитие на бобеното растение на дъската.

След това малките ни възпитаници проследиха различните етапи на развитие на бобеното растение и започнаха оцветяване в своите учебни книжки – целта е да се изградят конкретни представи за стайните растения и техните нужди, обогатяване на знанията на децата за различните условия за развитие и растеж на цветята.

Заниманието продължи с практическа част – засаждане на бобени семена върху памук от всеки малчуган с напътствията на г-жа Райчева, като целта е децата да проследят нагледно етапите на развитието.

След това децата се разделиха на групи, като засадиха стайните растения Каланхое, Зелена лилия и Пеперомия.

Най-важният урок, който нашите малчугани получиха от г-жа Райчева, е да обичат природата и всичко, което ги заобикаля!