Модерни танци
какви са ползите от спортните танци?
Движението и ритъмът са важни в живота на децата и когато мъникът се включи в уроци по танци, ползите стават още по-големи. Танците не само позволяват на децата да консумират енергията си, но това е и прекрасен начин за себеизразяване. Артистичната страна на танца дава възможност на децата да се научат да използват друг език - този на движенията. Танцуването е изключително полезно занимание за децата и насърчава социалното развитие. Децата се учат да работят в екип и да създават връзка с останалите. Чрез груповото танцуване,  децата развиват по-добра адаптация един към друг. Задоволява техните нужди от себеизразяване и креативност, чрез познанието за собственото им тяло. Позволява им да открият необятния капацитет на движението на тялото, който притежават, в зависимост от нивото им на изпълнение, като по този начин насочват своя творчески потенциал.  Благоприятства намаляването на стреса и увеличаването на енергията, мускулния тонус, подобрява и координацията, както и баланса чрез ритъм и музика. Помага на децата за тяхната концентрация, подобрява способностите им да учат и засилва техните когнитивни способности. Танците развиват много добро сценично  поведение. 

Тренировките по спортни танци изискват дисциплина и отдаденост, които ще спомогнат за изграждането на силен характер у детето.

Едно дете с високо самочувствие и позитивна концепция за същността си ще може да преодолее страха от чуждото мнение и ще има силата да се бори/постигне мечтите си.

Танцът е уникална форма на физическа активност със значими ползи и за здравето.

Спортните танци са група от танци, превърнати във вид спорт. През годините претърпяват промени и започват да се танцуват състезателно, под строго определени правила. Общо са десет на брой, разделени две категории, всяка от които включва по пет танца:

КАКВИ УМЕНИЯ ЩЕ РАЗВИЯТ ДЕЦАТА?

Децата израстват с магията на танца и се развиват като едни прекрасни и пълноценни личности, отворени към света.

Други клубове по интереси