Защо таекуондо?
Олимпийското таекуондо е корейско бойно изкуство за самозащита с крака и ръце. „Тае“ – удар с крак, „куон“ – удар с ръка и „до“ – път, дух, система. Таекуондо е възникнало преди повече от 2000 години на Корейския полуостров. През вековете е претърпяло множество промени, за да придобие съвременния си вид и да се превърне в глобален спорт с международно значение и влияние по света. Таекуондо практикуват над 100 милиона души в 208 държави, които са членове на Световната федерация, която се намира в Сеул, Южна Корея.
за клуба
Таекуондо клуб Херея е най-големият клуб по олимпийско таекуондо в България. В него тренират над 320 деца в 4 населени места – гр. София, гр. Кюстендил, гр. Сливница и с. Волуяк. Състезатели на Херея във всички възрастови групи са част от националния отбор на България, които представят страната ни на световни, европейски и балкански първенства. Денис Димитров-Рицарят е световен вицешампион по олимпийско таекуондо за кадети от шампионата в Ташкент, Узбекистан и последният носител на голямата награда на фондация „Димитър Бербатов“ за 2021г.

заедно за образованието и спорта

ЧСУ „Дружба“ е основен партньор на Таекуондо клуб Херея от 12 години. Тренировките в клуба са изключитено желани както от  малките от детската градина, така и от големите ученици в училище „Дружба“.  Заниманията по таекуондо по време на учебната година са 4 дни в седмицата от 15:00ч до 16:00ч. В понеделник и сряда са напредналите, а във вторник и четвъртък тренират начинаещите (деца, които не са посещавали занимания по таекуондо досега). Дейността на клуба акцентира върху физическото и социалното развитие на децата. Тренировките допринасят за: